• facebook-square
  • Twitter Square

© 2014 CCU Girona. Centre Cristià Universitari. Tots els drets reservats

ACTIVITATS DE VOLUNTARIAT I PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Voluntariat al Centre 

Penitènciari

Acompanyament educatiu:

Programa Futur

Dóna  joc a la

   gent gran 

Curs organitzat pel CCU i el Centre Penitenciari de Girona per conèixer la realitat d'un centre penitenciari i per a realitzar-hi tallers o activitats. Aquest curs està vinculat a 25h de formació i a 25 hores d'Activitats Solidàries al Centre Penitenciari que és realitzaran a partir de gener.

 

*Aquesta activitat està oberta, exclusivament, a estudiants universitaris.

 

          

 

         Curs en conveni amb la UdG

 

Més informació a ccugirona@udg.edu

 

El projecte Futur té una clara voluntat de cercar estratègies d’intervenció específiques que responguin a les necessitats d’aprenentatge d’aquells adolescents més desafavorits i amb més problemes d’assolir el títol d’ESO.

 

Aquest projecte té la voluntat de crear una xarxa educativa local on les escoles, el tutors i els gestors del programa implicats en la formació d’aquests adolescents estableixin unes pautes i un  pla de treball comú per a intervenir amb eficàcia i assolir així els objectius proposats.

 

El projecte es basa en suport als aprenentatges de 4rt d'ESO d'alumnes de la zona de Santa Eugènia.

 

Dimarts i dijous de 2/4 de 5 a 2/4 de 6

i de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 a l'Estació Jove.

 

       Activitat en conveni amb la UdG

 

Més informació a ccugirona@gmail.com

El programa solidari Dona Joc a la gent gran, és un programa que integra un conjunt d'activitats educatives, esportives i lúdiques que es desenvolupen amb persones d'entre 70-90 anys, per tal de millorar les relacions socials i afectives dels usuaris del centre, millorar l'activitat física i treballar les habilitats cognitives per evitar el seu deteriorament a través del joc i altres tallers proposats ( teatre, lectura, manualitats, etc.). Aquestes activitats es realitzen per fomentar la cohesió social entre ells i potenciar l'autonomia dels usuaris en termes de desenvolupament personal. Els voluntaris realitzaran i donaran suport a les següents activitats: Jocs tde taula, representació i teatre, acompanyaments, activitats musicals, debats d'actualitat, video-fòrum, manualitats i tallers de lectura.

 

Dilluns de 4 a 6h a les Germanetes dels Pobres.

 

          Activitat en conveni amb la UdG

 

Més Informació a ccugirona@gmail.com

Cooperació a

      Xile

Des de l'any 2009, diferents joves han format diversos grups d'Intercanvi d'Experiències ( G.I.E) per desplaçar-se a la Bandera i Lo Hermida, dos barris pobres de la ciutat de Santiago de Xile.

Aquí, els rep el P. Pablo, un sacerdot xilè, què treballa molt activament en el camp de l'acció social.

L'activitat dels cooperants es desenvolupa entorn de un menjador social amb pocs recursos, on hi ha gent gran, persones sense sostre i altres persones molt vulnerable, a qui s'ha d'ajudar.  Totes les idees per ajudar en aquest menjador son bones, des d' un canvi de gestió, a la creació d'un hort, etc.

Tens idees? Vols participar? INFORMA'T i Participa!

 

Més informació a ccugirona@gmail.com

Cooperació a

  Camerun

 Voluntariat

   Europeu

Vols ensenyar a nens i nenes en centres educatius de Camerun? Nosaltres t'oferim la possibilitat de fer-ho, a través del nostre projecte a Fotouni.

 

Les tasques a desenvolupar pels cooperants, en aquesta zona, són: Activitats socials i, sobretot, activitats educatives per a centres educatius de la zona durant un curs acadèmic.

En aquests moments, donem classes però si tens idees que puguin ser innovadores en el camp de l'educació i/o vols participar, vine, informa't i participa!

 

Més informació a ccugirona@gmail.com

 

Aquest estiu l'entitat ofereix als joves la possibilitat de marxar durant un mes a diferents països de la UE a fer voluntariat Europeu.

 

Els projectes són de caràcter social i es treballa, sobretot, amb persones grans.

El/a voluntari/a què estigui interessat pot desplaçar-se a: Regne Unit, Portugal, Irlanda, França, Alemany, Bèlgica, Itàlia i Malta.

 

 

Més informació a ccugirona@gmail.com

 

L'entitat ofereix diverses activitats de voluntariat i cooperació internacional que poden ser del teu interès. Si vols saber més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres a ccugirona@udg.edu.